четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Отложиха програмата за разпореждане с общински имоти


извадените от програмата обекти объркват разчетите на бюджета, коментират от общината

Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за настоящата 2011 година, разгледаха на заседанието си миналия вторник, местните общински съветници. Въпросната програма, наред с бюджета, е един от най-важните документи, които Община и Общински съвет трябва да приемат всяка година. Обектите заложени в приложенията на Годишната програма, са онези, които през годината общинските власти ще продават или отдават под наем, а приходите от тази дейност, съставят основна част от неданъчните постъпления в бюджета на общината.
В хода на обсъждането, кметът Стефан Дамянов припомни на съветниците важността на документа и настоя, той да бъде приет още на това заседание, без отлагане, с оглед и на факта, че предстои обсъждане и на бюджета на Общината за годината.
"Няма драма в отлагането на точката." - коментира от своя страна председателят на Общински съвет Казанлък Васил Самарски и допълни, че вече няколко години, Годишната програма в Казанлък бива приета едва след приемането на бюджета.
Въпреки настояването от страна на кмета Стефан Дамянов, съветниците решиха да подкрепят предложението на колегите си от Комисията по приватизация към ОбС и да отложат разглеждането на точката. В решението си по точката, съветниците задължиха кмета, в срок до 4-ти февруари, да внесе в ОбС Годишната програма, като към нея са приложени всички данъчни оценки на общинските обекти в списъка. Предложението дойде, след като общинският съветник Георги Каличков попита, защо някой от обектите със заложени цени по-ниски дори от данъчната им оценка. В тази връзка, директорът на дирекция УТСП Т. Станева уточни, че Програмата е с прогнозни цени, като правото на оформянето на крайните цени е именно на общинските съветници. Едва 3-4 са новите обекти в Годишната програма, коментира още Станева и допълни, че данъчните оценки за тях скоро ще бъдат готови. Останалите обекти са същите като от миналата година и за тях има приложени съответните документи. "Представяне на данъчни оценки на имотите, включени в програмата, е още по-малък аргумент за отлагане приемането й.
повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар