четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Започна електронното преброяване


Преброителите влизат в домовете чак от 10-ти февруари

От 1-ви февруари стартира електронното преброяване в страната, което ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. Преброяването на населението и жилищния фонд по интернет ще се реализира за първи път в България.
Електронното преброяване може да се извърши във всеки удобен за гражданите решили да се възползват от него час, защото ще е активно 24 часа в денонощието в рамките на обявеното време, напомниха от областна администрация. Освен че спестява време и средства на държавата, ползвайки интернет българските граждани ще си спестят и посещението на преброител в дома си. Информацията предоставена по време на преброяването е надеждно защитена, уверяват още държавните служители. До 9 февруари, преброителната карта чрез информационна система "Преброяване 2011", може да попълните на адрес:
http://www.nsi.bg//census2011/.
Според информация от Териториалното статистическо бюро-Стара Загора на 1 февруари само до 10,30 часа са се преброили 25 700 души в страната. България е първата страна от Европейския съюз, която започна преброяването, и една от седемте страни-членки, които въведоха и електронното преброяване. Първият преброил се гражданин на територията на Европейския съюз е от София, ж.к. Дървеница. Той е получил своя десетцифрен уникален код за успешно преброил се в 0: 14 ч. Предимството на електронното преброяване е, че информацията в системата е защитена, а преброяваното лице има достъп до нея 24 часа в денонощието до 9 февруари. Преброилите се по интернет трябва да кажат на преброителя, който ще ги посети в дните от 10 до 28 февруари, уникалния си десетцифрен код, както и колко лица са преброени по електронен път.
Едва от 10-ти февруари преброители ще посещават домовете на гражданите, предупреждават от Общинската преброителна комисия. На територията на цялата община Казанлък ще работят 381 преброители, колкото са и преброителните участъци общо в града и населените места, и 60 контрольори, информираха от общинска администрация.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар