четвъртък, 17 февруари 2011 г.

90 хиляди за проект на "Люляк"

90 хиляди лева от целевата субсидия заделиха съветниците за проект на квартал "Люляк". Това стана по време на заседанието, на което местните старейшини гледаха Бюджета на общината на второ четене.
Кварталът отдавна чака местните власти да предприемат някакви действия, за да може той най-накрая да заприлича на истински градски квартал. Тесни, неасфалтирани и неосветени улици, правят жилищното пространство на района по-сходно със село излязло от времето на Възраждането, отколкото с градски квартал. След поредица от срещи на гражданите с местната законодателна и изпълнителна власт преди около две години, стана ясно, че кварталът е в това състояние заради липсата на план още при застрояването му. За да се изградят в него осветление, канализация и да се постави асфалт, трябва преди всичко да бъдат направени нормални улици. За целта обаче трябва да се изготви план, както и да се отчуждят част от имотите на хората живеещи там, които ще влязат в пространството на улиците.
Жителите на "Люляк" не веднъж декларираха пред местните власти, готовността си да съдействат в дългия и сложен процес, с цел по-бързо кварталът да придобие годен за живее вид.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар