петък, 25 февруари 2011 г.

Двама казанлъчани в младежки тим "Европа"

Двама казанлъшки студенти - Георги Даскалов, студент в ПУ "Паисий Хилендарски" - Пловдив, специалност "Химия", І курс и Стилияна Петрова, студент по право, 2 курс също в Пловдив, са в екипа от младежи-експерти по европейски теми "Team Europe junior - 2011". Това съобщи координаторът на Европейски информационен център "Европа директно" -Стара Загора в Казанлък Диана Петрова.
48 от участниците, събрали най-много точки, са успешно преминалите втория етап на конкурса за създаването на младежки тим "Европа", обявиха от представителството на ЕК в България.
Участниците в младежкия тим ще бъдат основните участници като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година, чиято задача ще бъде да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили в родния си град.Младежите ще трябва да представят в своите училища презентациите, които са подготвили по европейски теми, избрани от тях. Те ще работят в тясно сътрудничество и ще бъдат подпомагани от българската мрежа европейски информационни центрове "Европа директно".
Днес, двамата казанлъчани - Георги Даскалов и Стилияна Петрова, заедно с младежкия тим "Европа" заминават за Брюксел и с това реално стартира тяхното участие.
Посещението на европейските институции и презентации по европейски теми от служители на европейските институции, са част от наградите за победителите предвидени по регламент в състезанието. На младежите предсто и специално обучение по умения и презентации по европейски теми - в България. Те ще получат и грамоти - сертификати от Представителството на Европейската комисия за участие в Team Europe junior - 2011, описващи дейностите по участието в този екип.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар