четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Общината да даде имота на Болницата

Общинският терен до казанлъшката МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", който беше включен в Годишната програма на Общината за управление и разпореждане с имоти, да бъде прехвърлен в активите на самото лечебно заведение. Това предложи по време на 40-то заседание на ОбС този понеделник, общинският съветник Моника Динева. При предишното разглеждане на точката на 39-тото заседание на ОбС, теренът беше сред предложените за отпадане от програмата.
Още през миналата година, въпросният терен беше спряган за продажба с основната цел, парите от него да отидат за казанлъшкото лечебно заведение. Изричното условие, което Общината тогава постави, беше тези пари да не се използват за покриване на стари задължения на болницата, а да бъдат изразходвани за закупуване на апаратура или подобрения в отделенията.
С решението на Общински съвет от този понеделник обаче, имотът трябва да бъде влезе в активите на МБАЛ и разпореждането с него ще зависи единствено от ръководството на лечебното заведение.
Като конфликт на интереси определи от своя страна кметът Стефан Дамянов, отправеното от Моника Динева предложение, с мотива, че тя е юрист на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски". Председателят на Общински съвет Васил Самарски обясни, че дали има конфликт на интереси може да определи само Комисия по установяване конфликт на интереси към Общински съвет създадена с решение No100 на законодателния орган през 2008 година. За да не се влиза в излишни казуси обаче, предложението за прехвърлянето собствеността на имота отправи от свое име председателят н ОбС Васил Самарски.
След като на предишното си заседание съветниците отложиха разглеждането на Годишната програма на Общината за управление и разпореждане с имоти, този понеделник тя бе приета с допълненията в нея направени между двете сесии от общинска администрация. Съветниците обаче отказаха да включат в нея обектите, които при предишното обсъждане на точката извадиха. Предложението в програмата да се върнат
бившата дискотека "Стар", теренът до Стадиона, комбинираната сграда на ул. "Ген. Скобелев" и други, отправи кметът Стефан Дамянов.
На заседанието си този понеделник съветниците разгледаха и предложената на вниманието им структура на общинска администрация. Точката обаче беше отложена по предложение на общинския съветник Петко Карагитлиев. Мотивите за предложението му бяха, че в предложената от кмета структура на общинска администрация, числеността е запазена. По думите на Карагитлиев, в предложената като цяло структура, липсват каквито и да било антикризистни мерки, каквато би била например намаляването на числеността на общинска администрация.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар