четвъртък, 24 юни 2010 г.

Информационен център ще координира социалните услуги

Създаването на информативно-координационен център касаещ социалните услуги, обмислят представители на различни социални звена и организации в Община Казанлък. Това споделиха след завръщането си от обучителен стаж във френският град Сент-Ерблен експерти от общинска администрация, от социалните заведения в града ни и от Неправителствени организации.
Според думите на местните експерти, липсата на координация между различните звена предлагащи социални услуги, както и липсата на информираност на гражданите за това къде могат да намерят подходящата за тях социална услуга, е съществен проблем за хората от Общината. Един подобен център би улеснил значително гражданите, както по отношение на ориентацията, така и в конкретното консултиране за начините по които те да кандидатстват за желаната от тях социална услуга, коментираха още експертите.

Сент-Ерблен е един изключително солидарен град, с много добра мрежа от социални услуги и добра координация между тях. Във Франция социалната дейност на всички организации е насочена предимно към създаване на трудови умения и социализирането на хора с различен тип дефицити. ... повече - четете в "Долина"

Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар