четвъртък, 24 юни 2010 г.

Кметът: "Машината работи, дупките се запълват"


качествена ли е технологията и емулсията - питат обаче общинските съветници
14 улици са изкърпени от месец април насам, съобщи по време на заседанието на Общинския съвет този понеделник, кметът Стефан Дамянов. Специалната машина, която запълва дупките по казанлъшките улици, работи на две смени, а Общината е направила поръчка за още една такава, която да обслужва само околовръстната пътна мрежа и селата, допълни още Дамянов. Според думите му в плановете на общината за юни и юли са заложени за изкърпване още 14 улици.
Отчетът на казанлъшкият кмет бе предизвикан от въпроси на общинският съветник Георги Каличков свързани както с предприетите действия от кмета на общината по отстраняване дупките, така и с обществените поръчки за каменна фракция, Пейчматик и битова емулсия. В тази връзка Стефан Дамянов съобщи също, че е стартирана нова поръчка за битомна емулсия, срока на която изтича на 25-ти този месец. Дамянов обаче не коментира предложението на Каличков, да се специализирано звено в общината, което да отговаря само за действия по изкърпване на дупките, поддържането на пътищата и улиците на територията й. От своя страна общинският съветник обоснова предложението си като подчерта, че за да се извършва качествено запълване на дупките по технологията Пейчматик е необходимо специалисти да отговарят както за работата с машината, така и за заявките на емулсия. "Има емулсия, която е със срок 7 дни и такава със срок месец. Ако разпечатаното количество не се използва в срок - тя губи качествата си. Затова е нужно дейността да минава през специалисти в областта, за да не се върши дейност нахалост." - коментира още Каличков.
Във въпросите отправени към кмета беше включен и още един касаещ обаче конкретна дупка - тази пред бл. 30, вх. А. Според думите на Стефан Дамянов, тя вече е отремонтирана. Общинският съветник отпарвил питането обаче, Цветанка Пискова, съобщи, че дупката все още стои и продължава да бъде опасна тъй като нееднократно в нея са падали деца. Пискова уточни също, че е поставяла въпросът и пред служители в общинска администрация, от където са й отговорили, че въпросната дупка няма да бъде запълнена, освен, ако не се намерят пари за цялостен ремонт на междублоковото пространство. Тя обаче настоя, макар и с временни средства, Общината да се погрижи опасния участък пред бл. 30, вх. А да бъде запълнен, за да не се стига до нови инциденти.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар