петък, 4 юни 2010 г.

35 години отпразнува ОДЗ "Яна"


Своят 35 годишен юбилей отпразнува ОДЗ "Яна" в село Енина този четвъртък. Въпреки опитите на времето да помрачи празника, децата пяха и танцуваха за радост на всички енинци и гостите на празника, на откритата лятна сцена в селото. Наред с наученото по време на занятията в детската градина, възпитаниците й демонстрираха и своите артистични умения. Драматизацията "Хитър Петър и бирникът", представиха пред публиката малките артисти. С тази постановка, малките театрали от ОДЗ "Яна" спечелиха награда от фестивала "Смехуранчета" в Габрово през 2009 година.
Със свои изпълнения децата и педагогическият колектив на детското заведение, поздравиха и бивши възпитаници на ОДЗ "Яна". Гости на празника бяха кметът на селото, директорът на ОУ "Христо Ботев" Енина и председателят на читалище "Братство". Поздравителен адрес във връзка с юбилея си, детското заведение получи и от областния управител Йордан Николов.
Специални благодарности на всички съпричастни към щастливите и трудните моменти на детската градина, изказа директорът й - Светла Тодорова. Тя отправи благодарност и към спонсорите, направили тържеството възможно.
С песента "Моя страна, моя България" започна празникът на ОДЗ "Яна". С послание за мир и любов между хората, завърши тържественият концерт на детското заведение. Символ на посланието бяха излетелите от детските ръце бели гълъби, които изпълниха небето над Енина с надежда.
Резултатите от 4 проекта, по които е кандидатствала градината, очакват в следващите месеци в ОДЗ "Яна", сподели директорът й Светла Тодорова. През юни ще стане ясно, дали в детското заведение ще пристигне доброволец от Корпуса на мира на САЩ, който ще помага на децата при изучаването на английски, ще се включи в екологичната работа, както и в развитието на театралната дейност.
Работата с доброволци не е новост за колективът на градината. Преди няколко години децата и учителите работиха с японска доброволка.
През юли пък ще стане ясно, дали са одобрени проектите, с които ОДЗ "Яна" е кандидатствала в програмата "Учене през целия живот". Темите на проектите касаят фолклора, изкуството и екологията, сподели още Светла Тодорова.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар