петък, 4 юни 2010 г.

180 учители с награди за 24 май


180 учители и директори на училища и детски градини, получиха грамота за постигнати успехи в областта на науката, изкуството и спорта в навечерието на празника на българската писменост и култура. За труда си през годините учителите бяха поощрени с този жест от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов дни преди празника.
Четирима казанлъшки педагози пък получиха за празника почетното отличие "Неофит Рилски" на министъра на образованието, младежта и науката. Това са - Иванка Делчева, директор на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" и учителите от ПМГ "Никола Обрешков" Евгени Георгиев и Емилия Башаранова, както и преподавателят от ПГ по механотехника и транспорт "Н. Й. Вапцаров" инж. Владимир Влаев. Общо девет просветни дейци от област Стара Загора са наградени с почетното отличие на министъра във връзка с 24 май тази година. Отличието се дава за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета.
По традиция и тази година 24 май започна с празнично утро във всяко училище в общината. В 10.30 започна и празничното шествие на казанлъшките училища. Два лъча с ученици преминаха по булевард "Ал. Батенберг" и се събраха пред сцената на площад "Севтополис", където празникът продължи с тържествен концерт.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар