петък, 4 юни 2010 г.

Ученици разпознаваха класици


Последното публично състезание в рамките на проекта " С желание в училище", направиха участниците в клуба "Грамотни сме, но не до там" миналия петък. Целта на състезанието беше с различни по тип задачи, участниците да докажат знанията си за класиците на българската литература - Иван Вазов, Христо Бонев, Пейо Яворов и Гео Милев.
Преди старта на самото състезание, бяха представени някой от най-добрите презентации, подготвени от учениците, отново свързани с цитираните класици. В рамките на интелектуалната надпревара, младежите трябваше не само да разпознават текстове от произведения на четиримата класици, но да разпознаят всеки от тях и на снимка. След като се справиха с научната част на състезанието, учениците трябваше да докажат и творческите си умения с артистично изпълнение на класическа творба.
За учениците от клуб "Грамотни сме, но не до там", това е една от последните дейности предвидени в рамките на проекта. В началото на този месец, младежите ще излязат извън академичната среда и ще трябва да свършат малко работа "на терен". В рамките на два дни, те ще изучават и записват местния говор в казанлъшкото село Енина.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар