четвъртък, 24 юни 2010 г.

Шампионско злато за "Казанлък Волей"

Волейболен клуб "Казанлък" продължава да пише спортната история на града ни. И то с шампионски замах, достойно и грандиозно. Момичетата /до 15 години/ водени от Лариса Китипова и Деко Григоров, след две победи във финалната четворка в Плевен, завоюваха заслужено златото и купата на републикански шампион.
Преди да стигнат до този шампионски фурор, момичетата с лекота станаха първи в региона.
След убедителното 3:0 над "Септември" /София/, "Хебър" /Пазарджик "Чирпан" и "Пирин" /Разлог/, казанлъчанки загубиха само един гейм от "Бдин" /Видин/. С 3:1 момичетата под наставленията на руската специалистка Лариса Китипова, надделяха над видинчанки, след което се отправиха към Плевен. Именно там при над 40 градуса жега в залата резултатът на финала с видинчанки се повтори, а преди това разбихме с 3:0 „Марица"/Пловдив/ за час игра по пътя към златото. След изключителния успех и първото място в България, и три от четири индивидуални награди бяха за казанлъчанки. За „най-добро либеро" бе обявена Румяна Стоева, за „най-добра разпределителка" - Кристина Кръстева, за „най-полезен играч" отново Искра Минтова.
"Заслужено сме първи! Очаквахме златото, успехите са заслужени! Радваме се на успеха, той ни задължава." - сподели развълнуваната Румяна Стоева.
"Всичко се прави с любов в клуба! Този миг сме го чакали с години труд, пот и лишения! Радвам се и благодаря на всички!" - коментира след победата треньорката на шампионките - Лариса Китипова.
За голяма част от тима напрежението, пътуванията и успехите тепърва предстоят. След маратонската като участия и успехи, годината продължава със Световни ученически игри в Китай, а за националките Веселина Григорова и Искра Минтова освен пътуване до азиатската проява и лагер-сбор на Боровец, както и две Балкански първенства до ранната есен. След победата си, „златния тим", извоювал постижение, каквото Казанлък не помни през последните 40 години, бе поздравен и от общинското ръководство. Шампионките подариха на кмета на Общината Стефан Дамянов един от спечелените златни медали. Той от своя страна връчи на Деко Григоров, председател на Управителния съвет на ВК „Казанлък", паметен плакет на Община Казанлък, а треньорката на женското направление в клуба Лариса Китипова и състезателките получиха по една прекрасна червена роза.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар