четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Най-щастливият човек


Заглавието звучи почти като обобщена тема за съчинение в училище и препратката не е случайна. За повод да го напиша взех думите на една учителка: "Няма по-щастлива професия от учителската, защото те среща с дръзновението, поривите и мечтите на младите хора. Аз съм най-щастливият човек на Земята.".
Думите разбира се са на Янка Ташева, един учител, писател и човек, който безспорно е оставил своята светла диря в живота на Казанлък и по-важното, в живота на стотици свои ученици.
Изричайки тези думи от сцената на читалище "Искра", в навечерието на 1-ви октомври, при представянето на последната си книга "Светозарни страници", самата Янка Ташева едва ли си даваше сметка, колко верни са те. Защото, ако е вярно, че истинското щастие се крие в умението да даваш с радост и от сърце, то тя отдавна се къпе в извор от щастие.
Доказателство за всички тези думи беше пълният салон на читалище "Искра", където се състоя премиерата на новата й книга. Доказателство са и чакащите търпеливо реда си приятели на Янка Ташева, желаещи да споделят и благодарността си и любовта си към нея.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар