четвъртък, 4 ноември 2010 г.

ОУ "Мати Болгария" Чества 20 годишен юбилей

Капсула с послание към бъдещите поколения, ще вградят в една от стените на училището, възпитаниците на основно училище "Мати Болгария". Инициативата е на ученическия съвет в учебното заведение и е част от събитията, с които ще бъде отбелязан 20 годишният юбилей на училището.
"Посланието, което ще вградим е отправено към онези, които ще са в това училище след 30 години. Много е отговорно, това което ще им оставим като послание, затова решихме да е повече като пожелание от нас за тях - да са по-ученолюбиви, да са по-добри от нас е основният смисъл, на написаното." - коментира в аванс председателят на ученическия съвет Екатерина Георгиева. Посланието ще бъде поставено с специална капсула, подарена на училището във връзка с юбилея му от казанлъшкото предприятие НИТИ.
В празничния ден, на 29-ти октомври, тържеството в училището ще започне с Празнично утро, когато ще бъде извършен и ритуалът по вграждането. Малко по-късно, възпитаниците на ОУ "Мати Болгария" ще преминат в празнично шествие по казанлъшките улици да НЧ "Искра", където ще се проведе и празничният концерт.
Това обаче ще са само част от инициативите за отбелязването на кръглата годишнина в живота на училището. За да бъде празникът по-дълъг, за да се включат в него повече хора, учениците са решили като цяло той да премине под мотото - "20 добри идеи в чест на 20 годишния юбилей на ОУ "Мати Болгария".
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар