петък, 19 ноември 2010 г.

Пленер на словото в Казанлък

Първият пленер на словото в Казанлък бе проведен през изминалата събота в културно-информационния център на "Искра" 4. Организатор на събитието бе списание "Кула". А пленерът е част от поредица от мероприятия на казанлъшкото списание за култура "Кула", което отбелязва своята 20 годишнина от възстановяването си.
Над 20 млади хора взеха участие в пленера за любители на словото. Всички участници трябваше да представят майсторското си жонглиране на думи по темата "Есенни видения". Ограничения в текста, формата и възрастта нямаше. Младежите взели участие в пленера бяха предимно възпитаници на ПМГ "Никола Обрешков" и ОУ "Георги Кирков", съобщиха организаторите.
Според главния редактор на списание "Кула" Стефан Бакърджиев този пленер на словото може да се превърне в една хубава традиция всяка година. "Формати на общуване от този род могат да бъдат полезни за създаването на една хубава връзка между различните институции. По този начин могат да се откриват нови млади таланти - поети и писатели на Казанлък" - коментира още той.
Неостанала безразлична, стоплена от силните пера на младите хора на града на Розите, очарователната Ваня Попова изнесе своя петнадесет минутен урок или час посветен на българския език, урок посветен на силата на словото.
И за да убедим всички, че млади и талантливи хора в Казанлък има и да ви запознаем с някой от есенните видения на младостта, ви представяме някой от творбите на участниците в първия пленер на словото в Казанлък.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар