петък, 12 ноември 2010 г.

Отговорите

По поставените в декларациЯта на ПП АТАКА въпроси,
становището на Община
Казанлък е:

1. За проект "Внедряване на енергийна ефективност в учебни заведения":
Община Казанлък подготви цялостен проект за кандидатстване по ОПРР за внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения в гр. Казанлък. Всички документи се подготвиха с активното участие на специалисти от общинска администрация и на училищните ръководства. След подписване на договора, ще се предприемат действия от общинска администрация за осъществяване на строително-монтажните работи по обновяването на училищните сгради.
2. За "Ветрогенераторен парк" и "Фотоволтаичен парк"
Не е възможно обаче нито една инвестиция да се осъществи на територията на общината, ако общинското ръководство не оказва активно съдействие и подкрепа в инвестиционните намерения на чуждестранни и наши фирми.
3. За инвестициите в големи проекти в Общината
В отчетите на Община Казанлък се отразява цялостната инвестиционна дейност на територията на общината. Всичко, което е реализирано на територията на общината, със съдействието на кмета и на общинското ръководство, обслужва населението и е напълно естествено да се отрази в един отчет.
4. За ремонта на моста край Бузовград
Процедурата по ремонта на моста към Бузовград е продължителен процес, който включва и ремонтът на пътя Казанлък - с. Бузовград, който е III клас и се стопанисва от Националната агенция "Пътна инфраструктура".
За моста бе изготвена проекта документация, той бе включен в националната програма за 2008 г., осигурено бе финансиране и на 8 юни 2008 г. тогавашният министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов направиха първата копка. Но работата по него бе спряна през 2009 г. След няколко срещи на кмета на Казанлък с областния управител на Стара Загора Йордан Николов за подновяване на реконструкцията на моста и с активното съдействие на областния управител, това вече е факт.
Същият е казусът с ул. "Тюлбенска" - имаше проект, избран бе изпълнител на обекта и дори направихме първа копка, но финансирането бе спряно.
5. За ремонта на къща-музей "Чудомир"
Работната документация за ремонт на къща-музей "Чудомир" е изработен преди повече от 3 години от Община Казанлък. Проектът за кандидатстване за финансиране на неотложния ремонт на покрива е разработен от специалисти от общината, като след извършване на проверка от Междуведомствена комисия за бедствия и аварии са отпуснати средства в размер на 125 000 лева. Съдействие за това оказа областният управител на Стара Загора Йордан Николов, за което Община Казанлък изказва своята благодарност.
6. Община Казанлък работи изключително активно за ремонт и реконструкция на улиците и пътната мрежа в града, населените места и общинската пътна мрежа. Основните капиталовложения на общината са насочени именно в тази посока.
През миналата 2009 г. стойността на поръчката е за 1 130 198 лева, като са преасфалтирани и ремонтирани над 15 улици в града.
Бе извършен и ремонт на пътища от общинската пътна мрежа.
За 2010 година е проведена обществена поръчка на стойност 898 512 лева.
Работи се и по изкърпване на уличната мрежа. Приоритетно се изкърпват улиците, които са основни пътни артерии за града, както и на тези по линиите на градския транспорт.
Реагирано е своевременно и на други актуални събития, като: празниците на селата Шейново, Ясеново, Средногорово, Долно Изворово чрез изкърпването на улици в тези села; подготовката и провеждането на традиционния панаир за "Празника на розата".
... повече - четете в "Долина"
Община Казанлък

Няма коментари:

Публикуване на коментар