четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Брюксел - столицата на Европа и шоколада

Изключително впечатлени от посещението си в Брюксел се завърнаха младите художници, които посетиха своеобразната столица на Европа по покана на евродепутата Илиана Иванова. За седемте ученици, пътуването беше награда, за отличените в конкурса за детска рисунка "Моето европейско гражданство" техни творби.
На срещата си с журналисти след завръщането си от Белгия, талантливите деца споделиха, че са безкрайно развълнувани от факта, че са се докоснали до този изключителен град, който в техните очи, освен столица на Европа е и столицата на шоколада.
Разбира се едно от най-вълнуващите преживявания на казанлъшката група е било посещението в сградата на Европейският парламент. Учениците и техните ръководители са се запознали с работата на евродепутатите под домакинството на Илиана Иванова.
"Изключителна чест е за нас, че тъкмо ние, няколко млади казанлъшки художници, бяхме поканени на тази визита. Сърдечно благодарим за това на Илиана Иванова." - споделиха още децата.
Да продължават да летят на крилата на изкуството, което няма граници. Това пожела на талантливите казанлъшки деца ръководителят на Центъра "Европа директно" Стара Загора - Румяна Грозева. Тя уточни, че конкурсът "Моето европейско гражданство" е бил само за Казанлък, а творбите на участниците по безспорен начин са доказали идеята на организаторите, че градът на розите продължава традициите си да бъде град и на изключителни художници.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар