четвъртък, 4 ноември 2010 г.

Какво се случи в Казанлък през последните седем години

Какво е случи в Казанлък и населените места от общината в периода 2003-2010 година, какви бяха основните направления в развитието на общината през тези седем години. Под този надслов, идния четвъртък, кметът Стефан Дамянов ще представи своя отчет на прага на финала на втория си мандат като градоначалник. Седмица по-рано, "Долина" се срещна с него, за да ви предостави в аванс, някой от основните теми в презентацията, която Стефан Дамянов ще направи на 4-ти ноември от 18,30 часа. Публичното представяне управлението на Община Казанлък за този период, ще се състои в залата на Дом на културата "Арсенал".

"Само от позицията на времето и всичките седем години на управлението ми като кмет, заедно с екипа в общинска администрация, може да се видят добре някой от нещата, които се случиха в Казанлък. Само сега, едва 7 години по-късно, можем реално да преценим къде бяхме в началото и къде сме сега, какво беше състоянието на Общината преди 7 години, какво е сега. Считам за свой дълг да се отчета пред жителите на Община Казанлък за политиката на управление на Общината за 7-годишния период, през който съм кмет. Правя го сега, защото считам, че следващата година, колкото и делова да е тя, ще бъде подчинена на предстоящите местни избори." - коментира още Стефан Дамянов и подчерта, че по време на общественият си отчет, ще обобщи основните насоки и стратегии в ръководството на Общината. Представяме ви накратко по-важните от тях.

ИКОНОМИЧЕСКИЯТ КОНТЕКСТ НА НАЧАЛОТО

2003 г. и 2004 г. бяха едни от най-тежките години на прехода. Безработните в община Казанлък съставляваха 15,2% при 10,4% за област Стара Загора, а средната работна заплата бе 195 лв. при 248 лв. за страната.
Социално икономическото състояние на община Казанлък бе изключително тежко в следствие на процесите, които протичаха в страната ни като - загубени пазарни позиции на приходи от износ на наши продукти, лошо проведена приватизация, липса на структурна политика в развитието на основните отрасли на икономиката и свит вътрешен пазар.

Отбелязвам тези икономически показатели, които съпътстваха периода на началото на първия мандат, защото изводите от това състояние бяха, че стабилизирането и подобряване на икономиката трябва да стане основна наша цел в следващите години.

... повече - четете в "Долина"

Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар