четвъртък, 4 ноември 2010 г.

В 7 училища ремонти от догодина

В седем казанлъшки училища предстоят ремонти на сградите, които ще започнат през 2011 година, съобщиха от общинска администрация. Ремонтите, които ще са свързани с изолацията на сградите и други действия касаещи енергийната ефективност, са част от проекта "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебни заведения от община Казанлък" по Оперативна програма "Регионално развитие". В края на миналата седмица, кметът Дамянов е връчил на директорите на тези учебни заведения, решението за одобряването на проекта и неговото финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие"
Проектът предвижда в ОУ "Георги Кирков" да се направи топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива, подмяна на старата дограма в сградата. В сградата, в която се помещават ОУ "Никола Вапцаров" и гимназия "Петко Стайнов", ще бъде направено топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива и на подова плоча към неотопляем сутерен, подмяна на старата дограма и на горивната база, подмяна на стари осветителни тела с нови енергоспестяващи. Същите дейности предстоят и за ПМГ "Никола Обрешков". В ОУ "Чудомир" по проекта ще се направи топлоизолиране на външни стени, реконструкция и топлоизолиране на покрива на сградата. Със средствата, одобрени по проекта за сградата, в която учат учениците на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" и на ОУ "Мати Болгария", ще бъде подменена старата дървена дограма, ще се направи топлоизолация на покривната плоча, топлинно изолиране на неотопляемия сутерен, както и подмяна на остарелите и неефективни зидани котли на дизелово гориво с два нови водогрейни котела, предназначени за работа с природен газ, както и ще се извърши подмяна на щрангове на отоплителните тела.
Общата стойност на проекта е 3 566 992,58 лв., от която безвъзмездната финансова помощ е 3 031 943,70 лв. Планираното начало на проекта е януари 2011 г., а краят - ноември 2010 г.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар