петък, 12 ноември 2010 г.

Шипка каза "ДА" на отделянето си

На провелият се тази събота в Шипка референдум, за отделянето на града в самостоятелна община, 720 жители са дали положителен отговор на въпроса "Съгласни ли сте град Шипка да се отдели в нова самостоятелна община?". Близо 65 % е бела избирателната активност в деня на референдума, сочат данните на областна администрация. 769 жители на втория в община Казанлък град, са се включили в допитването, като 720 са отговорили положително на въпроса.
Въпреки нежеланието на общинските съветници в Казанлък да вземат решение за провеждане на допитването, областният управител насрочи референдума, след като първоначалната дата 23-ти октомври бе отменена. С това завърши осемгодишната сага на опитите на създадения инициативен комитет в Шипка да се пребори с общинския съвет в Казанлък, който създаваше административни пречки пред провеждането на допитването. Резултатът от вота може да бъде обжалван в седемдневен срок.
Общо 1209 души имаха право да участват в допитването. За да бъде признат за законен той обаче, гласувалите трябваше да са повече от гласувалите на последните местни избори в Шипка - 410 души.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар