петък, 19 ноември 2010 г.

Отвлечен казанлъчанин затворен във вилата си

Отвлечен казанлъчанин бе намерен в безпомощно състояние в собствената си вила в с. Средно Изворово, в средата на миналата седмица. Действия по издирването на 63-годишния казанлъчанин са предприети от Районно управление "Полиция" - Казанлък, след като е установено, че един от двата горящи край Енина автомобили, за които сигнал е получен по-рано същият ден, е негова собственост.
След сигнала за горящите автомобили, при извършената проверка на място, в овощна градина югоизточно от селото, са открити двете опожарени коли - "Хонда" и "Фолксваген Пасат". При направената проверка е установено, че регистрационния номер на "Фолксваген"-а отговаря на лек автомобил "Мазда 121", обявен за общодържавно издирване на 06.11.2010 г., а самият автомобил е собственост на мъж от Първомай и е обявен за издирване като откраднат на 22.10.2010 г.
Вторият автомобил "Хонда" е собственост на 63-годишен казанлъчанин, който незабавно е потърсен от органите на реда за изясняване на случая. Близките на мъжа заявили, че не са го чували от 17.00 ч на 11.11.2010 г. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които, около 10 часа в петък, полицейските служители са открили собственика на "Хонда"-та в безпомощно състояние в вилата му в с. Средно изворово. При проведената беседа, потърпевшият е заявил, че около 20.10 ч предната вечер две неизвестни лица с маски на главите са проникнали в къщата му в с. Енина, общ. Казанлък и след употреба на сила и заплаха с огнестрелно оръжие, го привели в безпомощно състояние. Качили го принудително в личния му автомобил и го отвели в собствената му вила в с. Средно изворово. Там го завързали и му отнели ключове за златарско ателие в гр. Казанлък, след което отпътували. Към момента не е констатирано проникване в златарското ателие. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ "Полиция" - Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар