четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Без пенсионери в Общината


3-ма заместник кмета предвижда Галина Стоянова

Осем души от общинска администрация са били освободени от заеманите от тях длъжности по взаимно съгласие в края на миналата седмица. Това съобщи кметът на Общината Галина Стоянова. Тя уточни, че става дума за пенсионери работещи на трудов договор в администрацията след пенсионирането си. До края на годината, от общинска администрация ще си отидат и още 7 души, които в рамките на тази година са навършили стаж и години за пенсия, стана ясно още в края на миналата седмица. с предприетите мерки, на практика Община Казанлък е направила 10% съкращение на персонала си, което е в унисон с препоръките на финансовия министър към общините за пестене на разходи, коментира още Стоянова. Тя уточни, че предприетите пенсионирания и освобождаване на пенсионери, засягат само основната численост на администрацията, но не и другите дейности и звена.
Предприетото масово пенсиониране на достигналите възраст и стаж обаче, ще доведе и до утежняване на бъдещия бюджет, коментира казанлъшкият кмет. 45 600 лв. ще костват на общинската хазна пенсиониращите се служители, които ще получат в края на трудовата си кариера по толкова брутни заплати, колкото са прослужените им години като държавни служители. В бюджета 2012 година трябва да бъдат заложени и средства за изплащането на навзети отпуски от пенсионирани или напуснали служители. С най-голямо обезщетение заради не ползван отпуск е бившият кмет Стефан Дамянов. През изтеклите 4 години той не е взел нито 1 почивен ден, заради което ще получи парична компенсация в размер на 8 690 лева. Обезщетения заради не ползван отпуск ще получат и други досегашни кметове на населени места в Общината, както и заместник кмета Евгения Чернева.
Трима заместник кметове ще има в екипа си Галина Стоянова, стана ясно още по време на пресконференцията й в края на миналата седмица.
Тя подчерта, че ще спази обещанието си в изборната кампания и ще заложи на младостта. Стоянова беше категорична, че липсата на опит у младите не я притеснява, защото повече от тези, които е харесала за екипът си, вече са се доказали по време на предизборната кампания. Според думите й, ако все пак един кмет не е доволен от работата на някого в екипа си, може лесно да го смени, дори без предизвестие. Стоянова обаче беше категорична, че енергията, работоспособността и идеите на младите хора трябва да бъдат насърчавани, като им се даде поле за работа и развитие.
Заместник кметовете в екипа на Стоянова ще са с нови ресори, различни от досегашните, съобщи още новият кмет на Общината. Новият екип на кмета обаче ще стане ясен, едва когато в Общинския съвет бъде внесена новата структура на Община Казанлък.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар