петък, 4 ноември 2011 г.

В Деня на будителите - "Арт Линия" отбеляза юбилей


Изложба, събрала най-доброто от десетте години работа на школата по изобразително и приложно изкуство "Арт Линия", бе открита в Деня на будителите в залата на Художествена галерия Казанлък. Гостите успяха да се докоснат до работата на почти всички възпитаници на школата, до всички години и емоции на децата, както и до различните техники на които те се обучават там. Кратък преглед на всичко постигнато през годините направи самата Ваня Запрянова - художествен ръководител на "Арт Линия". Тя обаче, не пропусна да отбележи, че най-голямо доказателство за добрата работа, най-голяма гордост за нея самата, са учениците, които започнали творческият си път от там, днес вече се развиват професионално в изкуството или продължават специализираното си образование в момента.
Истински учител, който знае най-важното - че талантът не бива да се напряга или пречупва, а трябва да се води деликатно за ръка, нарече Запрянова директорът на Художествената галерия в града - Христо Генев. Като доказателство, за умението на Ваня да открива и извайва талантите, той посочи експонираната изложба, в която по думите му има изключително интересни и качествени работи.
Празник на най-малките будители - художниците от школата, нарече изложбата новоизбраният кмет на Казанлък Галина Стоянова. Тя пожела на школата и на нейният ръководител да продължава да работи със същата радост и хъс, за да се раждат такива светли и пъстри изложби, като тази.
Самата Ваня Запрянова призна, че тайната на успеха й е, че винаги работи с радост и любов в творчеството, както и нейните възпитаници.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар