четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Повишават административния капацитет на общинарите

По нов проект започва работа Община Казанлък. Одобрението за него стана факт на 7-ми ноември - първият работен ден на нови кмет Галина Стоянова. Проектът "Модерно управление на човешките ресурси в Община Казанлък" е по Оперативна програма "Административен капацитет" и цели именно повишаването на административният капацитет на служителите в Община Казанлък. Общата стойност на проекта е 371 569 лева и включва анализи в сферата на човешките ресурси и добрите практики, обучения и кръгли маси по темата.
Предвиждат се редица дейности, насочени към подобряване на капацитета на общинска администрация и Общински съвет чрез използване на опит и обмяна на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси в местната администрация на други държави членки на ЕС. В тази връзка, проектът ще се изпълнява в партньорство с побратимения на Казанлък унгарски град Надканижа. Предвиждат се още дейности, целящи подобряване уменията на служителите в общинска администрация в областта на управлението на хора и екипи, постигане на ефективност при реализиране целите и политиките на общината.
В резултат на изпълнението на дейностите ще бъде разработен инструментариум за по-ефективно управление на човешките ресурси в Община Казанлък, ще се проведат обучения за служителите от общинска администрация, както и кръгла маса.
Предстои официално подписване на Договор за безвъзмездна помощ между Общината и Управляващия орган на ОПАК, и стартиране на проектните дейности до края на тази година.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар