четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Популяризират Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания


Сдружение "Бъдеще за децата с увреждания" стартира информационна кампания за Популяризиране на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания сред местната общност. Проектът е финансиран от държавната субсидия за 2011г. на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения.
Целта на проекта е повече разбиране от страна на гражданите и членовете на НПО за значението в национален план на Конвенцията и приемането на международния документ като средство за прилагането на минимални норми, които имат за цел да гарантират на хората с увреждания пълен набор от граждански, политически, социални и икономически права, както и да защитават тези права.
България подписа Конвенцията за правата на хора с увреждания през септември 2007 г., а Допълнителния протокол - през декември 2008 г. За да стане обаче Конвенцията задължителна за нашата страна, е необходимо тя да бъде ратифицирана. До този момент България не е предприела стъпки в тази посока. Ратифицирането на практика означава правителството да гарантира, че хората с увреждания са равни на всички останали хора и да ги защитава от всякаква дискриминация.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар