четвъртък, 17 ноември 2011 г.

400 х. лв. санкция за Общината заради "Водния проект"


400 хиляди лева санкция, ще трябва да покрие общинския бюджет, заради непредвидени разходи в по така наречения "Воден проект". Това съобщи в края на миналата седмица пред журналисти кметът на Общината Галина Стоянова.
Проектът, който бе на стойност общо 6 млн. 128 хил. 896 лв. безвъзмездна финансова помощ от ЕС и държавният бюджет, беше за изграждане на канализацията в квартал "Христо Ботев" в Казанлък. В хода на работата обаче, в него са извършени и дейности, неостойностени в първоначалния проект. Те ще трябва да минат изцяло за сметка на общинската хазна, защото контролиращият орган - Оперативна програма "Околна среда", не допуска подобни своеволия. В средата на миналата седмица, за възникналия проблем Галина Стоянова е информирала и Министъра на земеделието, като е потърсила съдействие. Сред непланираните разходи е и асфалтирането на улица "Козлодуй", за което, според първоначалния проект е било предвидено павиране.
Вторият етап на проекта предвижда канализацията на селищата северно от града - Крън, Енина, Шейново и Шипка. По думите на Стоянова те имат проектна готовност, но все още не е изготвен цялостния проект. Затова препоръката от Министерството е била Общината да кандидатства само за пречиствателна станция. Надеждата на Галина Стоянова е обаче, в срок, Община Казанлък да успее да изготви нужната проектна документация.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар