петък, 4 ноември 2011 г.

Галина Стоянова е кмет на Казанлък


това желание заявиха миналата неделя 20 775 жители на общината

20 775 жители на община Казанлък дадоха своя глас за кандидата на ГЕРБ Галина Стоянова. Бившият заместник областен управител на Стара Загора, ще е първият в историята на Казанлък кмет - жена. Тя се пребори за кметския стол след балотаж тази неделя, на който изпревари кандидатът на БСП Васил Самарски с малко повече от 10 хиляди гласа, на когото доверие гласуваха 10 436 от избирателите в общината.
Да има повече усмивки, повече млади хора в управлението и повече добри новини в Общината, пожела на новоизбрания кмет на Казанлък депутатът от Казанлък - Емил Караниколов. Той определи изборът на Галина Стоянова за исторически, защото тя ще е първата жена кмет на града от създаването му до сега. Караниколов допълни също, че партия ГЕРБ вече пише новата история на България, конкретно в частта за жените участващи на възлови места във властта - Йорданка Фъндъкова - първият кмет на София жена, Цецка Цачева - първата жена председател на Народното събрание. "Винаги когато сме залагали на жена, сме спечелили" - коментира още Караниколов и допълни, че с избора си миналата неделя, жителите на общината ясно са заявили желанието си за ново управление на Казанлък.
"Освен че са по-красивата част от човечеството, жените са и по-добрата." - това коментира в началото на седмицата началникът на предизборния щаб на ГЕРБ в Казанлък - Нено Влайков, след като станаха ясни окончателните резултати от вота в неделя. Той също подчерта, че в Казанлък партията определено е заложила, както на печеливш кандидат, така и на неговата добра и реализуема програма за управление, което явно е било разбрано и прието от избирателите.
"Благодаря на всички жители на общината, че и на първия и на втория тур, показаха ясно волята и желанието си, Община Казанлък да се управлява по нов начин, с нова визия. За това, че приеха моето основно послание - "Да върнем самочувствието на община Казанлък." - сподели в началото на седмицата и Галина Стоянова. Тя подчерта, че основното послание на кампанията й, са думи, в които вярва искрено и е убедена, че ако всички казанлъчани съумеят, освен да се гордеят с даденостите на региона, но и да ги използват по най-добрия начин, това ще накара и големите и малките общини да се съобразяват с нас.
Още на първия тур в местните избори кандидатите за кметове на ГЕРБ в Ръжена, Шипка, Ясеново, Хаджидимитрово и Бузовград, спечелиха убедително, припомни в началото на тази седмица Нено Влайков. С победа на балотажа се поздравиха и четиримата кандидати на партията за кметове на населени места, които се бориха за Кънчево, Розово, Крън и Енина. По думите на Влайков, там където на балотаж са били кандидати на БСП и такива издигнати от инициативни комитети, миналата неделя ГЕРБ са подкрепили опонентите на кандидатите издигнати или подкрепени от партията столетница. Това беше причината и тези три населени места - Горно Черковище, Дунавци и Черганово, той да отброи като успех и спечелен балотаж. "Така, на практика кметовете на ГЕРБ в населените места в общината стават 12, от 19 възможни. А като се има предвид, че в три населени места, поради малкия брой жители избор не се провежда, а кметските наместници се назначават, то те ще станат всъщност 15, което всъщност е една много сериозна победа" - обобщи още Влайков.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар