петък, 4 ноември 2011 г.

ОУ "Мати Болгария" се поздрави за празника си с химн на училището



Честването на тазгодишния си патронен празник, ОУ "Мати Болгария" посрещна със свой химн. Той беше изпълнен за първи път на празничното тържествено утро миналия петък, а негов автор е преподавателката Радка Кънчева - старши учител.
В навечерието на Деня на будителите, възпитаниците на ОУ "Мати Болгария" преминаха по централните казанлъшките улици в шествие. По-късно същия петък, пред свои съученици, родители и учители, талантливите деца на казанлъшкото школо, изпълниха празничен концерт в залата на читалище "Искра". В него взеха участие: група по театрално майсторство - VI клас с ръководител Христина Гитева; вокална група IV клас с ръководител Т. Върбанова; група по Свободноизбираема подготовка - VII клас с ръководител К. Стоянова; ученици от II, III и IV клас, които поздравиха присъстващите с песни и стихотворения; ученици от V и VII клас изпълниха модерни танци. Емоционален завършек на концерта, постави изпълнението на ансамбъл "Палавници" с ръководители Дора и Петър Петкови, което беше поздрав за всички уважили празника.
И тази година ОУ "Мати Болгария" не изневери на хубавата си инициатива, празникът на училището да не се ограничава само в ден тържества, а да обхваща седмица време, в която възпитаниците на учебното заведение вършат предимно - добри дела. Две благотворителни акции белязаха тазгодишната седмица на училището. Със средствата събрани от благотворителния базар с играчки, които родители и деца закупиха, бе закупено сухо мляко, за нуждите на дома за деца в с. Бузовград. Събраните по време на дарителката акция дрехи и обувки пък бяха предназначени за дома за временно настаняване на бежанци в гр.Любимец.
Почистване двора на училището, засаждане на трайни зелени насаждения и поздравителни картички за децата от детските градини, бяха другите добри дела извършени от учениците на ОУ "Мати Болгария" в рамките на празничната седмица.
В рамките на празника, във вторник /25.10./ във фоайето на училището бе открита изложба, където бяха наградени и най-добрите творби от конкурсите за рисунка и литературно произведение, проведени в училището.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар