петък, 4 ноември 2011 г.

Световно за казанлъшка двойка

Успешен се оказа третият "Мондиал" за Клуба по спортни танци "Роза" /Казанлък/ в молдовската столица Кишинев. В "стандартните танци", Атанас Русев и Симона Янева, водени от треньора им Петър Радев, са 37-ми.
Общо 59 танцови дуета от над 40 нации участваха в световното първенство за юноши.
Нашите танцьори, които са и носителите и тази година на Купа "България", оставиха на "стандарт" зад себе си 22 двойки от силни държави в петте танца-английски и виенски валс, танго, фогстрот и куикстеп. На идентичното 37 място е и другата българска двойка Костадин Василев-Екатерина Маркелова.
"Достигнахме на четвъртфинал, което е най-доброто ни класиране от три световни финали досега. Имаше малко стъписване пред над 2000 зрители в "Двореца на спорта" в Кишинев от нашата двойка Русев-Янева, но класирането е повече от добро и според Федерацията ни" - коментира треньорът Петър Радев.
"Оставихме зад себе си 22 двойки на колоси като Дания, Испания, Унгария, Чехия, Германия, Португалия, Холандия и други, които са в пъти с по-добра база и тоалети. Играхме в два кръга, на странни квадрати като паркетен подиум, което ограничи двойките и ги изненада. Доминират вече танцьори от бившите съветски републики, играе се с много агресия, хъс и бързина. Очаквах и заслужавахме полуфинал, сред 24-те на света, но нямаме лоби и рефери на подобни грандиозни форуми. Едно добро представяне, срещу по-големи и на години конкуренти", допълни Радев.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар