петък, 28 октомври 2011 г.

Стоянова и Самарски на балотаж


Между кандидатът за кмет на ГЕРБ Галина Стоянова и кандидатът на БСП Васил Самарски, трябва да избират тази неделя жителите на Община Казанлък. Представителите на двете политически сили събраха най-много от гласовете на избирателите в кандидат-кметската надпревара миналата неделя.
46,14 % или 15 820 от гласоподавателите са гласували за Галина Стоянова. 3,28% от народния вот в Казанлък или 11295 души са подкрепили листата за общински съветници на партия ГЕРБ. Така, в местния парламент управляващата партия извоюва 15 мандата от общо 37 общински съветници.
Кандидатът на БСП Васил Самарски събра 21,67 % или 7432 гласа. А за листата за съветници на левицата са гласували 4525 или 13,33 % от гласоподавателите. Трети по брой гласове е кандидатът за кмет издигнат от Коалиция "За гражданско управление" и досегашен кмет на Общината - Стефан Дамянов. 4757 гласа или 13,87% жители на общината са подкрепили досегашния кмет Дамянов, а за листата му със съветници са гласували 2335 души. Това означава, че коалицията ще е представена в местния Общински съвет от трима съветници.
4499 гласоподаватели са подкрепили листата на "Експерти за Казанлък", 4525 пък са гласовете за листата на БСП, което отрежда и за двете политически сили по 6 мандата в Общинския съвет. ДПС, НДСВ и "Лидер" са партиите с по двама общински съветници, а РЗС е само с един представител.
Идните 4 години извън Общинският съвет ще останат представителите на "Синята коалиция", както и "Защита", които имаха съветници в предишния мандат на местния парламент.
Ръжена, Бузовград, Хаджидиметрово, Ясеново, Долно Изворово, Овощник, Копринка, Шейново, Ясеново, Долно Изворово и Шипка вече имат свои избраници. В населените места балотожи предстоят в Розово, Енина, Крън, Дунавци, Кънчево, Черганово.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар