петък, 28 октомври 2011 г.

Паркинг за 100 автомобила и нов парк изгради Община Казанлък


Нов паркинг с капацитет над 100 автомобила, откри в края на миналата седмица Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Казанлък инж. Евгения Чернева. Освен големият капацитет, новото съоръжение има и друго предимство - намира се в центъра на града.
Парковото пространство и паркингът, намиращи се северно от ул. "Скобелев" и зад кино "Искра", бяха изградени за по-малко два месеца със собствени сили и средства на Община Казанлък. Тук работиха специалисти и работници от звено "Други дейности по строителството" и звено ССТТБО в Общината. Върху площ от над 2 дка се простират зелени площи с цветни лехи и паркинг за общо 100 автомобила, което не само промени облика на централната градска част, но и създаде удобство за собствениците на автомобили и гостите на Казанлък с отварянето на новия просторен паркинг.
Същият ден бе открит и паркът в ж.к. "Изток", който е завършен само на фаза - първи етап, уточни Чернева. Цялостното му изграждане предвижда върху 36 дка и поетапно да бъдат изградени детските съоръжения, мястото за отдих с пейки и алеите за разходки на живеещите в квартала. Първият етап от парка в ж.к. "Изток" е завършен за два месеца, като е изградена поливна система със собствен водоизточник, засадени са 180 растения от 160 вида - вечнозелени храсти, многогодишни иглолистни и широколистни дървета и друга подходяща растителност.
И двата обекта са изградени предимно с труда на работещите в двете звена на Община Казанлък, стана ясно още при откриването.
Инж. Евгения Чернева подчерта значението на тези две нови придобивки за гражданите на Казанлък от всички възрасти. Тя каза, че за изграждането на двата обекта не са похарчени средства за външни изпълнители - всичко е направено със собствени сили и средства на Община Казанлък. ВрИД кметът благодари на строителите и озеленителите на двата обекта, които положиха много усилия, за да ги изпълнят качествено и в кратки срокове.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар