четвъртък, 17 ноември 2011 г.

ПМГ стартира акция за изграждане на Национален Природо-математически център


Кампания за набиране на средства за изграждане на национален природо-математически център, стартира ръководството на ПМГ "Н. Обрешков" в Казанлък. това съобщи в началото на тази седмица, директорът на учебното заведение Красимир Дамянов.
Според думите му, благодарение на Теодоси Теодосиев, Казанлък вече е един съвсем естествен център за обучение по физика в средното образование за цялата страна. Условията обаче, в които работи школата по физика на Теодосиев, са изключително неприемливи. Въпреки това обаче, стотици талантливи български деца, пътуват от всички краища на страната, за да идват на занятията, които провежда школата. Опити да се разреши проблемът се правят от години, но за съжаление, не особено успешно. Именно за това, по думите на Дамянов, една нова сграда, която да приюти школата по физика е най-удачното решение. Изчисленията показват, че за целта ще са необходими около 100 000 лева. Сградата ще бъде изградена на мястото на пристройката от източна страна в двора на гимназията. Това ще осигури възможност, новата сграда да бъде отоплявана и поддържана за сметка на бюджета на ПМГ, което е още един жест от страна на ръководството на училището. От там обещаха също, че ще отделят от делегирания си бюджет и сума, която да бъде добавена към парите събирани за построяването на новата сграда.
От ръководството на ПМГ обявиха, че желаещите да се включат в благотворителната инициатива, могат да направят това, чрез банковата сметка на СНЦ Училищно настоятелство ПМГ "Никола Обрешков" Казанлък
Първа инвестиционна банка, клон Казанлък
BIC: FINV 9150
IBAN: BG04-FINV-9150-1214-9919-84
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар