четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Администрацията се събира в една сграда


Всички служители на общинска администрация вече ще са в една сграда - тази на булевард "Розова долина" 6, съобщи в края на миналата седмица кметът Галина Стоянова. До сега, служителите от ресора на заместник кмета по образование и култура, се помещаваха в така наречената сграда №2 на общината. Преместването, по думите на Стоянова, ще е полезно не само от гледна точка на спестяването на разходи за консумативи, но и заради по-бързата комуникация между служителите без да се губи време в път. Със задачата, да направи разпределение по стаите, на 15-те служители идващи от Община 2, е натоварен секретарят на Общината Рада Гоцкова.
Пред журналисти Галина Стоянова коментира, че има намерение да предложи на Общинския съвет, в освободената сграда да бъде настанен Общинският детски комплекс "Свети Иван Рилски".
"Сградата, в която в момента се помещава Детският комплекс е в много лошо състояние. А тази сграда е подходяща за нуждите им, като в същото време има и предимството да е в по-близък до централната градска част район, което ще е улесни децата, ангажирани в комплекса." - коментира още Стоянова.
От понеделник пък, посетителите в централната сграда на Общината, вече посреща не полицай, а портиер, защото, по думите на кмета, служителите в общината нямат нужда от полицейска охрана.
Ако следващия бюджет позволи, кметът планира да бъде подновен и автомобилния парк на Общината. Според думите на Галина Стоянова, освен колите на кмета и председателя на Общинския съвет, останалите служебни автомобили са в много лошо техническо състояние. Сред тях дори има и такива, които застрашават живота на пътниците. Общинска администрация планира, старите автомобили да бъдат разпродадени на търг, като с парите от тях да се подпомогне закупуването на нови коли, информира още Стоянова.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар