петък, 23 април 2010 г.

Младежи ще чистят коритото на Старата река

Във връзка с отбелязването на 22-ри април, който светът чества вече 40 години, с подкрепата на Община Казанлък, ученици към ТД "Орлово гнездо" и членове на клуб United Avangard Artist към НЧ "Възродена Искра", ще почистят днес коритото на Старата река. Сборният пункт на доброволците, които искат да се включат в акцията е пред НГПИД "Акад. Дечко Узунов" в 13.30 часа.
По-късно същия ден, младежите планират да почистят и барата в с. Крън, след което ще се повеселят на Акустично младежко парти. За 15,00 часа днес е предвидено и засаждане на храстова растителност в "Евро-гората", намираща се западно от оригинала на Казанлъшка гробница и почистване на района на Тюлбето.
В Деня на Земята, всяко от 19-те кметства в Общината ще получи от кмета Стефан Дамянов по едно вечнозелено дърво, което да бъде засадено като знак на съпричастност към 22 април. Дръвчетата ще са и израз на благодарност за съвместната работа с кметовете на населените места в общината, съобщиха още от пресцентърът на Община Казанлък. Дръвчета за засаждане ще бъдат предоставени и на домовете за стари хора - No1 и No3 в Казанлък.
Във връзка с Деня на Земята, на всички училища в Казанлък и населените места от общината, в които е въведено разделно събиране на отпадъците, са осигурени цветни съдове от опаковки с учебна цел, съобщиха още от местната администрация. На учениците от I до IV клас от училищата в община Казанлък са предоставени нагледни материали и методични указания за часа на класа от "Екопак България" АД, които да запознаят подрастващите с разделното събиране на отпадъци, ползите от тяхното рециклиране и повторна употреба с цел опазване на околната среда и природните ресурси.
В последния ден от седмицата пък служителите в Общината ще се включат в почистването на работните си помещения, както и на пространството около сградите на Община Казанлък.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар