петък, 16 април 2010 г.

Отец Димитър Баджелов: "С биометрични данни, вкарани в личните ни документи, се подготвя унищожението на всеки един от нас като личност."


Отец Димитър Баджелов служи в храм „Свети Георги Победоносец" в село Енина. Освен в Енина, отец Димитър служи и в Девическия манастир в Казанлък "Въведение Богородично". Завършил е Теологическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". 38 годишен, женен със син на 4 години.
- Отец Димитър, защо считате, че новите документи, с биометрични данни, с които ще се сдобием и ние българите, са вид оръжие на Дявола срещу нас? Както и че те са повече опасни за хората, отколкото да ни осигуряват свобода за придвижване?
- Повечето хора не познават същността на своето съществуване и битие, то те не могат да направят и правилна преценка за случващото се в света, и в частност в живота на всеки един. Всеки един от нас обаче е личност, така ни е сътворил Бог. А с тези биометрични данни, вкарани в личните ни документи, се подготвя унищожението на всеки един от нас като личност. Убиването на личността в нас. Тъй като човек не е само тяло, а и дух. Той е звеното между тварната и духовна същност на света. С този начин на човешка идентификация за различните институции и органи се подготвя не само унищожаването на неговата личност, но и превръщането му в средство за прокарването на онова зло, което трябва да дойде на света, за да унищожи най-важното: да не се даде възможност човек да постигне общение с Бога и оттам и блажен живот.
- Как всъщност става това дяволско завладяване? Това, че там някъде в един малък чип са ти вкарани личните данни, своя персонален код, как се използва от злото и кому е нужно всичко това?
- Това е нужно на Злото. То иска да господства над това, което не е негово. Бог сътвори човека за себе си, а Злото, тоест Дявола, както го наричаме ние, иска той да властва над него. Да вземе това, което не е негово. По този начин Злото, превръщайки човека в свой роб, използвайки тези нови технологии, това опознаване, чрез тези биометрични данни и карти, той превръща човека в роб. Подчиняването му на силите на Злото и Дявола става лесно. Има книги, писани от свети отци, отдали се на Бога и от хора, запознати с материята и изучавайки обществото, според които книги, става ясно, че с тези нови начини на човешка идентификация светът, човечеството се превръща от Злото в един електронен концлагер. Така е било при Хитлер, който е правил лични карти с индивидуални пръстови отпечатъци и номера. Така вече човек не е личност, а номер, пръстов отпечатък. Тази система използва хората само до момента, в който те са живи и могат да се използват. Тази система не се интересува от чувствата на хората, от техните духовни потреби и стремежи. Така си само използван и после изхвърлен.
..... повече - четете в "Долина"

Деляна Бобева

1 коментар:

  1. Вечна му памет!Много мил и добър човек.Истински божи служител-честен,отзивчив,услужлив,работлив и добронамерен!Много тъжно!Мир на прахта му и съболезнование на близките!!

    ОтговорИзтриване