четвъртък, 8 април 2010 г.

Приемаме до 3 000 тона годишно битови отпадъци от Павел баня

Не повече от 3 000 тона за година твърди битови отпадъци, ще приема Община Казанлък от Община Павел баня. Това е записано в одобреното през миналата седмица на заседание на местният законодателен орган Споразумение, касаещо ползването на казанлъшкото депо за твърди битови отпадъци в местност "Каракос" от съседната община. Договарянето между двете страни се налага, заради закрити през миналата година депа за твърди битови отпадъци на територията на Старозагорска област, сред които и Павелбанското.
В условията на Споразумението е записано сущо, че Община Павел Баня ще заплаща на Община Казанлък сумата от 60 000 лв., разделена на равни месечни вноски, изчислена на база максимално количества от 3 000 т. за година и по реда на Наредба № 26 на Общински съвет Казанлък, чл. 44, т. 70. От своя страна, Община Казанлък ще изготвя месечни справки, на база кантарни бележки, от пропускарите на депото с цел извършване на контрол върху обема на депонираните отпадъци.
До местността "Каракос" Община Павел баня ще извозва отпъдъците за своя сметка по предварителен маршрут на движение.
В своето решение прието миналия вторник, общинските съветници упълномощиха кмета на Казанлък да подпише Споразумението с Община Павел Баня, в срок до 20.04.2010 г.
Решението на местният Общински съвет се посочва още, че с част от средствата заплащани от Община Павел баня за ползването на казанлъшкото депо, ще бъде изградена и озеленена спортна площадка в с. Черганово.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар