петък, 23 април 2010 г.

За създаване на Единен Национален фронт, апелират от "Нова Зора"


Към обединение на всички малки партии в България, както и на всички загрижени за оцеляването и възраждането на страната ни, призовават от партия "Нова Зора". За целта, ръководството на партията се е ангажирало да проведе разговори с всички партии и да ги покани да се включат в обединението, което ще се нарича Единен Национален фронт. Идеята бе оповестена и в Казанлък на среща с членове и симпатизанти на "Нова Зора" в града на розите този понеделник. "Тръгнахме отдолу, от хората по места. Разчитаме на всички вас, да ни подкрепите и да поискате от ръководствата на партиите си, да се присъединят към нашата инициатива." - призова присъстващите председателят на "Нова Зора" - Минчо Минчев. Той уточни, че партията му, вече се е обърнала с официално писмо към БСП, с което да ги покани да се включат в Единния Национален фронт, отговор обаче от централата на БСП към момента няма. По думите на Минчев, това ще е единствения шанс да се събере енергията на нацията, за да се опитаме да възродим България. Според инициаторите на обединението предстоящите местни избори догодина ще покажат има ли шанс в България да се получи подобна формация.

- "Нова Зора" на практика даде заявка за сформирането на ново политическо движение. С партии предимно в лявото пространство ли ще търсите обединение?
- Ние призоваваме всички към този национален проект, като смятаме, че това формата под която може да стане една концентрация на българската национална енергия. Да спрат разделенията в обществото, да отрезвее народа и да разбере че всъщност само от него зависи да се променят нещата. За сега обаче нямаме подкрепа от ръководството на БСП, писахме им писмо. Но тепърва тръгваме на разговори по места с представители на различни партии - без значение дали са социалисти, земеделци, националисти и така нататък. Ако са български патриоти и хора мислещи ще оценят този исторически момент. Ако не са - значи така е писано и повече от това не можем да направим. Но аз съм сигурен, че народът ще се отрезви, българите винаги са успявали да сторят това. .... повече - четете в "Долина"

Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар