петък, 20 май 2011 г.

Отборът на "Антим I" първенец в областното състезание "Млад Огнеборец"

Шампионите от общинското състезание в Казанлък завоюваха купата на победителя в изключително оспорвана битка с младите огнеборци от Чирпан
Дванадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" се проведе в средата миналата седмица на тренировъчното игрище над стадион "Берое" в Стара Загора.
В надпреварата се включиха пет отбора от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово и Павел баня - победители в състоялите се преди броени дни общински състезания на младежките противопожарни отряди.
Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините "Бойно разгръщане от състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия", в които взискателно жури оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилно скупчване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на противопожарни съоръжения, пълнене на резервоар-мишена с кофпомпа и преодоляване на водни препятствия и тунел. Важен критерий за висока оценка бе екипността и дисциплината в отбора. Надпреварата се проведе по утвърдени от Министерство на образованието и науката правила и в съответствие с Международния правилник за състезанията на младежки противопожарни формирования, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF (Международна асоциация на пожарните и спасителни служби).
Шампиони - с 1001 точки станаха момичетата и момчетата от СОУ "Екзарх Антим I" с инструктор Златко Златев от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Казанлък. Сребърните медали завоюваха състезателите от ОУ "Васил Левски" - Чирпан с 986 точки. С трети резултат от 959 точки завършиха състезанието домакините от Първо ОУ "Георги Бакалов" - Стара Загора. С огромно желание и ентусиазъм се отличиха дебютантите от СОУ "Васил Левски" - Гълъбово.
Освен шампионската титла и много награди, младите огнеборци от СОУ "Екзарх Антим I" получиха и правото да представят областта на републиканското състезание, което ще се проведе в Кранево през юни.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар