четвъртък, 26 май 2011 г.

Убиецът от Крън - заловен

Броени часове след сигнала за убийството на 71-годишен мъж от казанлъшкото село Крън, криминалистите РУ "Полиция" - Казанлък, заловиха извършителя, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. Сигналът, че е намерен мъртъв в дома си жител на село Крън, е получен около 18 часа в понеделник. Няколко часа по-късно, около 8 часа сутринта във вторник, казанлъшките криминалисти са заловили извършителя на деянието - 34-годишния М.С. от същото село, многократно осъждан, без постоянно местоживеене.
В хода на разследването е установено, че на 20.05.2011 г., извършителят, след употреба на алкохол отишъл в дома на самотно живеещия 71-годишен мъж, когото познавал от години. Между двамата възникнал конфликт, при който М.С. нанесъл на домакина множество удари с ритници, юмруци и метална тръба. След това претърсил жилището за пари и ценности и като не открил нищо, пренощувал в къщата на убития. На сутринта излязъл, затворил вратата на стаята, завързал входната врата на двора и се укрил.
В късния следобед на 23.05.2011 г. съседи открили безжизненото тяло на жертвата и чрез кмета на селото уведомили полицията. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които М.С. тази сутрин е задържан в частен двор в с. Крън и му е повдигнато обвинение за убийство. Предстои да бъде внесено искане пред Окръжен съд Стара Загора да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" Процесуалните действия по образуваното досъдебно производство продължават.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар