четвъртък, 26 май 2011 г.

Европейско злато за състезател на "Леон"

Константин Паскалев,с треньор Данаил Генев, стана първият българин с титла от Европейското първенство по културизъм и фитнес в София. Състезаващият се за казанлъшкия клуб "Леон" национал, спечели първия медал за България в столицата.
Представителят ни в класическия стил до 171 см. грабна златото в оспорваната конкуренция на румънеца Николай Кристеа и турчина Онур Тиси, руснака Денис Давиченко и поляка Роберт Кузиелски. Константин Паскалев, който е в екипа на казанлъшкия клуб "Леон", преди две седмици "покори Балканите" с титла от Тузла /Босна и Херцеговина/. Иначе един от най-търсените програмисти в балканските държави /такава е професията на силния и елегантен брюнет/, зарадва Казанлък с титла от континенталното първенство. Константин Паскалев, стана първият българин с титла от европейското първенство по културизъм в София. Състезаващият се за казанлъшкия "Леон" национал спечели първия медал за България в столицата и "повлече крак" за успехите на "трикольорите".
В абсолютната категория в класическия стил победител стана руснака Станислав Линдолар.
Рекорден брой състезатели - над 350 спортисти от близо 31 държави взеха участие в грандиозния форум в зала 1 на НДК. В глобалната компютърна мрежа близо 15 млн.абонати гледаха как си разпределят медалите най-силните мъже на "Стария континент".
Европейското първенство в София е първата мащабна проява за годината в календара на Международната федерация по културизъм и фитнес (IFBB). Присъстваха цялото ръководство на федерацията, начело с председателя й д-р Рафаел Сантоха, който участва и в редовния конгрес на Европейската федерация по бодибилдинг и фитнес. Министър-председателят Бойко Борисов награди призьорите в София и потвърди желанието на домакините да приемат и "Шампионата на планетата".
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар