четвъртък, 26 май 2011 г.

Медали за катерачите ни

Домакините от Националната спортна академия /София/ спечелиха отборното състезание по спортно катерене за купа "Стената". Първият кръг за държавната купа донесе на казанлъчани девет медала - седем за Клуба за екстремни спортове "Селт" и два за Алпийски-туристически клуб "Казанлък". Проявата в "Студентски град" в столицата, бе и генерална репетиция за фамилия Недялкови от "Селт" преди международния старт в Македония.
Надпреварата бе I кръг от купа "България" за деца, юноши и девойки в дисциплините "трудност" и "скорост". След НСА се наредиха отборите на КЕС "Алтиус спорт", АК "Трапезица 1957" (Велико Търново) и други. В състезанието участваха 115 деца от 11 клуба в страната.
Най-малката дъщеря на треньора Никола Недялков - Йоанна бе лишена от съдии и домакини от традиционния за нея медал. Оплитане на въжетата на стената принуди нейният баща и треньор да помисли за сигурността и на другите деца. Недялков по спортсменски принуди Спасина да слезе от стената, за да не се стигне до нежелани контузии и тежки травми. На "скорост" - Йоанна е четвърта /момичета до 7 години/, а на "трудност" - е с бронзово отличие от още 8 конкурентки. Антония Флорова е първа на "скорост" /момичета 16-17 години/ с екипа на АТК "Казанлък" и втора в другата дисциплина на турнира.
Валентин Златанов от "Селт" от 10 катерачи е трети на "скорост" /момчета 10-11 години/ и със сребро на "трудност" от 13 състезатели. Васил Цветков също се поздрави с медали-бронз на "скорост" /момчета 14-15 години/ и "трудност". При по-големите /момчета 16-17 години/ - Христомир Петранов също е трети в скоростните маршрути на стената в НСА и вицешампион на "трудност".
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар