четвъртък, 26 май 2011 г.

ГЕРБ праща 5 кметски кандидатури за одобрение в София

Общинската организация на ГЕРБ в Казанлък номинира петима свои членове за кандидат-кметове на Казанлък от партията. Кой от тях ще се превърне в реалния кандидат на партията, ще стане ясно в средата на юни, след заседание на Изпълнителната комисия на партията в София.
Право да номинират кандидати за кметове на Казанлък имаха всички делегати на общото събрание на ГЕРБ. С най-много гласове - 118 от общо 145 в номинациите бе заместник-областният управител на Стара Загора Галина Стоянова. Тя е и с най-много гласове за кандидат за общински съветник.
След Галина Стоянова, с 98 от 145 възможни гласа е депутатът Емил Караниколов, следван от общинският лидер на партията Стойо Иванов с 58 гласа и общинската съветничка от ГЕРБ Теменужка Папазова с 29 гласа. Полковникът от резерва и настоящ директор на дирекция "Финанси" в Министерството на отбраната Драгомир Тотев е събрал най-малко гласове - едва 25.
Общото събрание на казанлъшките ГЕРБ-ери определи 55 кандидати за общински съветници. Трима от предложените за съветници са направили самоотводи: настоящият депутат Емил Караниколов, Евелина Косева, която е служител в администрацията на Казанлък и Василка Еленкова.
Всички досегашни кметове на ГЕРБ в община Казанлък са получили доверие за кандидатиране за втори мандат. В село Енина, където партията сега няма свой кмет, са направени две номинации - на Веселин Андреев от фирма "Саламандър" и на Боян Каличков. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар