петък, 8 октомври 2010 г.

Ив. Гороломов: "БСП остава лидер в ляво"

БСП остава лидер в лявото политическо пространство, сочат данните от последното социологическо проучване на агенция "Афис" от септември тази година. Проучването не е отчело усещане за други леви партии, съобщи в Казанлък лидерът на местната партийна организация Иван Гороломов. Според същото проучване се повишава процентът доверие в партията столетница в сравнение с предишни периоди. Според данни и от други социологически агенции, въпреки различния процент, който те дават като резултат подкрепа за БСП, общото е двойното повишаване на процента доверие към партията спрамо същия периоз през миналата година, съобщи още Гороломов.
Според социологическите данни обаче, лявомислещите хора са 8 % повече от хората, които са заявили, че ще гласуват за БСП. "Това означава че партията има достатъчно резерв и една година време преди предстоящите местни и президенски избори. Изводът на социолозите е, че в този период, БСП възвръща една не малка част от твърдото ядро, което беше загубено и една част от периферията." - коментира още Гороломов.
За първи път след приемането на България в Европейският съюз, доверието в него пада под 50 % отчитат още социолозите. Тази тенденция обаче е обща за сравнително новите страни членки на ЕС, поясняват експертите.
... повече - четете в "Долина"
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар