четвъртък, 14 октомври 2010 г.

ВАСКО КРЪПКАТА идва с "ЕМИГРАНТИ"


Домакин в Казанлък е проектът “МАЛКА СЦЕНА”

По покана на "МАЛКА СЦЕНА" - проект за млади групи и музиканти, който от лятото се случва в Народно Читалище "Възродена Искра - 2000" в Казанлък, Васко Кръпката и "Кръпка блус бенд" идват да представят новия си албум "Емигранти" и да посвирят заедно с младите рок групи и музиканти в града.
Новият албум на Васко е записан миналия месец и е кръстен на едноименната песен "Емигранти" в него. Темата за физическата и духовна емиграция е застъпена и в песента "Blues from the dark side of the wall", която е на английски и е закачка с велики блус и рок стандарти и групи. Темата в албума и целта на турнето е една - да се възроди глада за качествена, хубава музика у младите хора в малките градове. Затова и емблематичният музикант е решил да тръгне на турне по клубове и читалища, за да събуди духа на новото поколение, за да посее зрънцето на блуса и рокенрола у онези, чийто души още не са завлядени напълно от чалгата (във всякакви измерения).
Това свое желание Васко обяви пред приятели и фенове във фейсбук и буквално заедна нощ беше залят от покани за гостуване в различни крайща на страната. Нов подход явно трябва да бъде приложен в тази държава, когато се говори за изкуство и култура. Васко и приятели са решили да изпробват и този - голен тусиазъм, доброволчески труд и много любов към музиката.
С нов състав е и групата на Васко Кръпката - "Кръпка блус бенд": Краси Табаков е на китари, Смилен Славщенски тегле дебелите струни на баса, Владислав Зидаров задава ритъма с барабаните, а Васко пее и свири, ту на хармоника, ту на китара. В записите на албума се е включил и Камен Кацата с един авторски блус за Каспичан. Гост-музиканти за албума са още: Мишо Шишков - пиана, Михаела Ненова - цигулки, Иван Христов - кавал, Беатрис Маоле - вокали
Концертът в Казанлък ще започне в 19 часа на 17 октомври (неделя) на сцената на читалище "Възродена искра - 2000" и ще завърши късно вечерта в мотоклуб "Черните рози", които са основни партньори и приятели на проект "МАЛКА СЦЕНА". В джем сешън веселбата от 22 часа при рокерите ще се включат момчетата от младата рок група TRIPLE THREAD и всички останали ентусиазирани от идеята да посвирят и попеят с Васко музиканти и изпълнители в града! Вие какво ще правите в неделя вечер?
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар