неделя, 3 октомври 2010 г.

СВЕТЪТ ЩЕ ИЗБУХНЕ НА 15-и НОЕМВРИ 2010-та


Така са го замислили момчетата от българската рок банда VIPERFISH, които изкарват на тази дата нов сингъл на световния музикален пазар. Парчето се казва EXPLOSIVE и е само една от 6-те невероятни композиции, които съдържа новото EP на групата. Промоцията момчетата гласят на българска земя – в столицата някъде през декември в София Лайф Клуб. Дотогава Адриан Гугов (вокали, китара и пиано), Димо Мезеклиев (бас и беквокали) и Матей Христосков (барабани и беквокали) ще репетират и ще си вземат изпитите в университетите на острова, където учат, живеят, пишат музика и свирят по клубове.

КОИ СА VIPERFISH?

Viperfish са българска рок група, съставена от Адриан Гугов (основен автор на песните, соло китара, вокали и пиано), Димо Mезеклиев (бас и бек вокали) и Матей Христосков (барабани и бек вокали).

Адриан определя своята музика като "агресивен енергичен рок с мелодраматичен обрат в нея".
Въпреки че групата е имала няколко различни състава, Адриан счита, че е реалистично и правилно да се каже, че групата се ражда с пристигането на Матей зад барабаните през 2007 година. Той е приятел от детинство на Димо и отговаря почти импулсивно в Skype на обявата, че групата търси барабанист или басист.
Само с 3-4 репетиции зад гърба си, тримата успяват да се преборят с жестоката конкуренция и печелят второ място от годишните награди на българския фестивал "Празник за Георги". През 2008 г. групата грабва призовата награда и още 2 две други на Pop & Rock в Несебър, като смазват с лекота конкуренцията, побеждавайки над 40 други групи и изпълнители. Оттогава Viperfish (по-рано познати под името "Evolution") започват да свирят често в клубове в София и създават име в ъндърграунд сцената у нас като един от най-агресивните и енергични групи на живо.На Коледа 2009 г. те самостоятелно издават дебютното си ЕР за българската публика - на CD е озаглавено "SymbioGenesis". "Стейн" излиза като първи сингъл и превзема Z-Rock радио класацията, като я оглавява в продължение на 12 последователни седмици. Групата е включена в списъка на българското издание на Rolling Stone Magazine като една от най-известни и активни рок банди в страната по това време. Поради факта, че Адриан, Димо и Мат учат в три различни университета в Обединеното кралство, те решили, че е крайно време да направят първия си концерт във Великобритания – той се случва в London Monto Water Rats. Почти веднага след завръщането им в България, е заснето видеото на парчето "Еxplosive", по време на първия концерт на Viperfish у дома. Триото решава, че това събитие е точното събитие, на което трябва да се промени името на групата и да се даде ново начало на всичко.
Избраното име е Viperfish. След поредица от много успешни концерти в София, тази година групата отново посети Несебър Поп&Рок Фест и за пореден път грабна наградата за "Най-добра авторска музика" . Излизането но видеото на „Ехplosive” и стартирането на новия официален сайт на грубата отново предизвиква вниманието на Rolling Stone Magazine в България. Интересно как ли ще реагират музикалните медии, критиците и разбира се феновете на рок музиката по света и унас, като чуят, че сингълът “Explosive” излиза официално на 15 ноември, а ЕP с шесте перфектни парчета ще бъде представено месец по-късно в SLC в столицата.

Музиката на VIPERFISH можете да чуете ето тук, докато чакате да излезе официално EP-то:

http://www.viperfish1.com/

www.myspace.com/viperfish1 ,

www.youtube.com/viperfishrocks ,

http://www.facebook.com/pages/Viperfish/137677746274342?ref=ts

Няма коментари:

Публикуване на коментар