четвъртък, 14 октомври 2010 г.

"Арсенал" отбеляза празника си

132 години от създаването на първото предприятие в отбранителната промишленост у нас, чества миналия петък "Арсенал" АД. По традиция в този ден оръжейното предприятие отвори вратите си за гости. Пред уважилите празника на дружеството изпълнителният директор на оръжейницата Николай Ибушев сподели, че специалистите на предприятието са разработили димна граната с мигновено действие. Боеприпъсът е приложим и в армията и в полицията, коментира още Ибушев.
В момента в "Арсенал" АД работят над 7000 души, а средната работна заплата е нараснала, каза още изпълнителният директор и допълни, че само за една година новоназначените служители във военния завод са над 1100. И тази година Николай Ибушев бе категоричен, че кризата е останала извън портала на "Арсенал", а в последните години пазарите на дружеството рязко са се увеличили, като дружеството изнася продукцията си предимно в чужбина.
Дружеството акцентира върху обновяване и модернизиране на базата, въвеждат се съвременни технологии на производство, осъществява се много добра социална политика, сподели още Ибушев.
Във връзка с празника и тази година бяха наградени от изпълнителния директор 51 служители - първенци в работата.
Арсеналци бяха поздравени лично и от кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов. Настоящият градоначалник, който е работил в дружеството и е бил негов директор, се обърна към присъстващите с много топлота и с гордост, че работят в едно от най-важните и мащабни предприятия не само в Казанлък, но и в България. Той подчерта значението на "Арсенал" за развитието на промишлеността и икономиката у нас, за приноса на неговия ръководен екип, на всички специалисти и работници, които не пестят сили и знания, за да се развива и специалното, и гражданското производство. "Арсенал" и Казанлък са едно неразделно цяло, развитието на "Арсенал" означава просперитет на цялата община", подчерта кметът Дамянов.
С пъстър концерт арсеналци отбелязаха с много настроение празника си на открито, въпреки студеното време.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар