четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Тракийското съкровище ще гостува в Толиати


Тракийското златно съкровище, което се съхранява в казанлъшкия исторически музей, ще гостува в Толиати през идната година. За това се договориха в Казанлък, при посещението на руската делегация, представителите на двата града. Тракийското съкровище ще бъде изложено в Толиати по повод 18 май - Световният ден на музеите.
Делегацията от руския град Толиати, водена от заместник кмета по социалните въпроси Ирина Кочукина, беше в Казанлък на 4-ри дневна визита. Основната цел на посещението си в града на розите, руските гости формулираха като укрепване на традиционно добрите връзки между двата града, подпомагането и развиването им в бъдеще.
В Деня на българската община, руснаците се срещнаха председателския съвет на местния Общински съвет.
35 са общинските съветници на Толиати, като само половината от тях са избирани на партиен принцип. Останалите се избират мажоритарно, споделиха при посещението си в Казанлък руските гости. Двете страни обсъдиха и други специфики в работата и структурата на двата органа на местното самоуправления - Общинския съвет и местната Дума.
По-рано същият ден, кметът на Казанлък Стефан Дамянов е запознал руските гости с показателите на община Казанлък в различните сфери - икономика, инфраструктура и строителство, образование, култура, здравеопазване, демографско развитие, спорт, туризъм, младежки дейности, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
Протокол за Сътрудничество между местните власти на двата града, включващ няколко основни момента - обмяна на официални делегации на представители на общинска администрация и на общинските съвети, е бил подготвен, стана ясно след срещата. В него се акцентира сътрудничество в областта на образованието, разнообразни мероприятия в сферата на културата, младежките дейности, включително участие на руски младежи в проекти на Община Казанлък по Програмата на ЕС "Младежта в действие".
Радостина БАЙЧЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар