четвъртък, 21 октомври 2010 г.

"Приликата в Разликите" през погледа на Десислава Рашева


"Приликата в Разликите", под този надслов във вторник вечер откри втората си авторска изложба младата казанлъшка фотографка Десислава Рашева.
За разлика от първата й експозиция, решена изцяло в черно-бяло, втората изложба на възпитаничката на покойния професор по фотография Румен Георгиев, е решила тазгодишната си работа в много цвят.
Според доайена на казанлъшките фотографи Кольо Пейчев, тазгодишната изложба на 26 годишната авторка е "песента на класиката, изнесена на крилете на радостта". Финес, френско бордо, перфекционизъм, композиционно съвършенство, ниска гледна точка, са другите определения за показаното от Десислава Рашева.
Модел на фотосите на възпитаничката на Нов български университет е младата актриса Десислава Чутуркова. Снимките са правени в Казанлък, София и Варна.
Изложбата на фотографката, която от близо 20 години се занимава професионално с това, е безплатна за посещения и ще може да се види до края на този месец.
Преди 11-сет месеца за първи път в Казанлък Десислава Рашева, която е дъщеря на фотограф -художника Рашо Рашев показа първата си професионална експозиция: 17-сет фотоса на друго красиво казанлъшко лице - Лора Георгиева, избрана за царица Роза през 2007-ма година.
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар