четвъртък, 21 октомври 2010 г.

Павелбанските деца в помощ на Кристиана

"Децата на СОУ "Христо Ботев" гр. Павел баня, в подкрепа на Кристиана" - това е мотото под което ученици и учители започват кампания за набиране на средства за лечението на Кристияна Кънева, във връзка с призива на общинското ръководство, съобщиха от общинска администрация.
Историята на 5-годишната Кристиана от Казанлък вече беше разказана от няколко национални медии, а след благотворителната кампания под надслов "Шанс за Кристиана" на детето беше направена успешна операция в Израел, след която състоянието и значително се е подобрило. След завършването на лечението в Тел Авив, за майката предстоят още трудни месеци, в които ще е нужна рехабилитация, както и контролен преглед в Израел.
Ръководството на Община Павел баня отново застава зад благородната кауза и призовава всеки, който има желание и възможност, да се присъедини, като внесе средства по откритите дарителски сметки.
В рамките на настоящата кампания, организаторите са предвидили следните инициативи:
т На 26.10.2010г. - базар и ученически благотворителен спектакъл, в голямата зала на читалище "Напред" от 13:00 часа
т На 30.10.2010г. от 17:30 ч. по покана на Училищното настоятелство - концерт на фолклорен танцов ансамбъл "Арсенал", гр. Казанлък - отново с благотворителна цел.
В благотворителността ще се включат и възпитаниците на Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство гр. Павел баня. Те ще организира кулинарна изложба-базар на 21 ноември - денят на християнското семейство, като средствата от продажбата на експонатите ще бъдат предоставени за лечението на Кристина.
Царица Роза Павел баня 2010 Ния Бошнакова, която е студентка и в момента отсъства от града заяви, че напълно подкрепя инициативите и ще се включи в тях през следващата седмица. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар