петък, 11 май 2012 г.

10 красавици се борят за короната

Тази година изборът и коронясването на Царица Роза ще са в един и същи ден, съобщиха организаторите

Десет казанлъшки красавици останаха за финалния кръг на конкурса "Царица Роза". 42 абитуриентки бяха номинирани за участие в тазгодишното издание на надпреварата, която ежегодно определя не само най-красивата зрелостничка на випуска, но и царицата за година напред, която да популяризира Долината и нейния символ - розата.
Като част от новата концепция за конкурса тази година, десетте финалистки бяха представени пред медиите в града в края на миналата седмица. До финала на конкурса, момичетата ще станат част и от още обществени изяви, обединени от символа на розата. Финалистките ще се включат и в националната кампания "Да изчистим България за един ден", в залесяването с дръвчета, в редица благотворителни изяви и инициативи, подети от тях самите.
 Десетте казанлъшки абитуриентки, които ще се борят за короната на Царица Роза 2012 са: Нели Славова от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"; Миглена Георгиева от СОУ "Екзарх Антим І"; Ивона Балъкчиева от НГПИД "Акад. Дечко Узунов"; Антоанета Александрова от СОУ "Екзарх Антим І"; Мариана Стефанова от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"; Светлана Стоянова от Гиманизия "Акад. Петко Стайнов"; Десислава Савова от НГПИД "Акад. Дечко Узунов"; Ивелина Иванова от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", Джелина Акова от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"; Паола Кръстева от ПМГ "Никола Обрешков".
 Независимо от крайния избор, десетте най-красиви абитуриентки тази година заедно ще станат съпричастни и към една от основните общински инициативи "В името на розата", за създаване на съвременен Музей на розата и изваждането му от досегашните приземни помещения, където са изложени едва 8% от уникалните музейни експонати, свързани с розопроизводството.
За първи път тази година изборът на Царица Роза и коронацията й ще се състоят в дени и същи ден - на 1-ви юни, съобщиха още от общинското ръководство. В шоуто тази година няма да има елементи свързани с траките и тяхната култура, които бяха залегнали в празника през годините. Конкурсът за избор на Царица Роза ще е изцяло фокусиран върху символа на царицата на цветята, а за траките ще бъде отделено подобаващо място и внимание през есента, когато в Казанлък са Дните на тракийската култура.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар