петък, 11 май 2012 г.

Казанлъшките социалисти решиха: Минчев сменя Гороломов

С 99 гласа Александър Минчев бе избран за председател на столетницата в Казанлък, на провелата се на 28 април отчетно изборна конференция. 67 пък бяха гласовете за досегашния водач на социалистите Иван Гороломов, от общо присъстващите 167 делегата. Сред 13-те номинирани за поста от първичните структури на БСП-Казанлък бяха имената на Румяна Друмева, Николай Терзиев, Васил Самарски, Захари Захариев, Катя Киликчиева, Янка Найденова, Моника Динева, Николай Колев и други. Но след направените предварително и на самото протичане на конференцията отводи, битката за лидерското място остана межди Минчев и Гороломов.
В началото на партийния форум Иван Горолом отчете четири годишния си мандат 2008-2012 година пред делегатите. Отчете резултатите от изминалите местни избори и призна, че част от лошото представяне на казанлъшките социалисти в тях се дължи и на личностния конфликт между Самарски и Дамянов, който те не успяха да преодолеят. Освен цялостната манипулация на изборите от управляващите и това разделение на местните структури между Дамянов и Самарски е довело до тези резултати.
Гороломов отчете като грешка решението си, че не е допуснал бившия градоначалник на Казанлък - Стефан Дамянов, които е искал писмено среща с Общинския съвет на БСП Казанлък.
Той призова социалистите да се засилят партийната дисциплина, да са единни и всички да защитават единствено интересите на БСП.
Основната задача на столетницата в Казанлък са предстоящите парламентарни избори се очерта на партийния форум.
Васил Самарски пък като председател на групата съветници на БСП във вече функциониращия 6 месеца новоизбран Общински съвет отчете дейността на групата. В отчета той остро разкритикува работата на новото управление на града - увеличаването на таксите, някой от които с 12 пъти, увеличаване цените на автобусния превоз, въвеждането на предучилищна подготовка в училищата без да имат готовност. "За никого не тайна, че тези 6 месеца след местните избори в Общинския съвет - групата на управляващите гласува "под строй", без значение кое е добро за гражданите - техните избиратели. Наблюдава се все по-голяма концентрация на властта в ръцете на кмета. Реваншизмът става все по-голям, а това няма да доведе до нищо добро." - допълни в отчета си още Самарски. Той призова социалистите да са силни и единни, защото битката която се води е без правила.
Казанлъшките социалисти на отчетно-изборната си конференция избраха новото си общинско ръководство, което ще е от 31 души. Нови сили се вляха в новото ръководство, като 25 души в него са на възраст под 40 години.
19-та конференция на казанлъшките социалисти избра петима свои делегати за националната конференция на партията, която ще се проведе през май.
Гост на партийния форум бе международния секретар на НС на БСП Деница Златева. Тя благодари присъстващите делегати за добрия тон и спокойното протичане на конференцията. Подчерта че богатството на столетницата е в кадрите, които има и че трябва социалистите да се възползват от това си богатство. Тя не се поколеба да напомни завета на хан Кубрат, че силата е в обединението.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар